Foto cabecera

OCASO EN CONIL "OCASO EN CONIL", CÁDIZ, ESPAÑA. (Áfrika Martínez Ferrin)EDITEN UN LLIBRE QUE RECULL LES JORNADES SOBRE GAUDÍ QUE ES VAN FER A MADRID. (CATALÀ)El Palau Bofarull va ser la seu ahir al vespre de la presentació del llibre «Gaudí en Madrid», que acaba d'editar la Fundación Independiente, i que reuneix les ponències de les sis taules rodones que es van celebrar en diferents institucions de la capital estatal durant els passats mesos d'abril i maig i que van comptar amb la presència d'una veintena de ponents, tots ells especialistes en la vida i l'obra de l'arquitecte.

Iz, Ana Mª Ferrin, Josep Mariné, Ignaci Buqueras
y Josep Mª Jujol, hijo.

 

Publicado en Diari de Tarragona. Septiembre 2002
                    

                         Les conferències sobre la vida i l'obra de Gaudí van estar organitzades per la Fundación Independiente, que presideix el reusenc Ignasi Buqueras, que va explicar que totes elles van tenir un gran èxit, tant per la qualitat -va dir- dels ponents com per la presència de molt de públic en totes les taules rodones que es van celebrar. Aquestes, es van fer a llocs emblemàtics de la cultura a Madrid, com ara el Centro Cultural de la Villa de Madrid, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, la Fundación Cultural del Colegio de Arquitectos, el centre Blanquerna, el Círculo de Bellas Artes i el Ateneo.

                     -Tot i que Gaudí mai va estar a Madrid, l'esperit del genial arquitecte català hi va ser durant aquestes sis setmanes i va permetre a molts madrilenys conèixer una mica més la vida i l'obra d'aquest català i espanyol universal, va assegurar Buqueras, satisfet per la feina feta en aquest cas per la Fundación Independiente per col·laborar també amb els actes de commemoració del 150è aniversari de l'arquitecte del Baix Camp, que es fan a Catalunya.

                    Buqueras considera que: Gaudí és un arquitecte genial, el talent creatiu del qual no només va adelantar les formes artístiques del segle XX, sinó que, immersos ja en el segle XXI, segueix sent un referent en la vanguàrdia escultòrica i arquitectònica actual, a més d'afegir que a Madrid s'ha notat en aquests últims mesos un interès més gran per les obres de l'arquitecte.

                    L'acte de presentació del llibre Gaudí en Madrid va comptar amb la presència, a més d'Ignasi Buqueras, president de la Fundación Independiente: de l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i el president de la Diputació Josep Mariné; juntament amb Josep Maria Jujol, el fill de l'arquitecte col·laborador de Gaudí; el tècnic del Museu Salvador Vilaseca de Reus, Marc Ferran; els biògrafs de Gaudí Josep Maria Tarragona i Ana Maria Ferrín i unes 200 persones, entre les quals es trobaven moltes autoritats de la ciutat i interessats en la vida i l'obra de l'arquitecte.

                      Posteriorment a la presentació del llibre al Palau Bofarull de Reus, Gaudí en Madrid també serà presentat a Madrid, a Barcelona, a Lleó, a Palma de Mallorca i a Comillas, ciutats que tenen obres dissenyades per Antoni Gaudí. La presentació a Madrid, prevista pel dia 24 d'octubre, tindrà lloc al centre Blanquerna, que la Generalitat té a la capital estatal.


   Isaac Albesa                                               
                          

No hay comentarios:

Publicar un comentario