Foto cabecera

babyballet1 Ballet Bebés. Inicio. Disciplina. (minidanzarevista.wordpress)

20 RELATS AMBIENTATS EN EL MÓN DEL CÀMPING. “CRÓNICAS DEL ARCO IRIS" (Catalán)


  Ana María Ferrín, veïna de Nou Barris, publicarà a finals de març el seu primer llibre, titolat “Crónicas del Arco Iris”. L'autora, que fins ara ha compaginat l'activitat empresarial amb la de reportera especialitzada en viatges en diferents mitjans de comunicació, ha triat el món dels càmpings com a fil conductor del seu llibre.
PRIMERA OBRA DE LA REPORTERA DE NOU BARRIS
Publicat en Sant Andreu Expréss. Març 1996
 

               
                   “Crónicas del arco Iris” és un conjunt de 20 relats que tenen el seu sentit en aquest tipus d'escenaris turístics. Tot i això, Ana María Ferrín assegura que el tema present en totes les històries és el de les relacions humanes en el marc dels viatges que realitzen tots els protagonistes de les històries. L'acció de cadascún dels relats del llibre té lloc en indrets diferents. Cada història es tenyeix d'un rerafons molt particular; “ unes son més còmiques, unes altres més eròtiques i d'altres,  més intimistes”, assegura FerrIn en una entrevista concedida a aquesta redacció. L'escriptora va trigar un any en elaborar el conjunt dels 20 relats. 
TRACTE AMB LA GENT
                 Ferrín explica que feia temps que volia escriure un llibre. Col·laborant com a reportera turística en diferents mitjans informatius, l'autora de Nou Barris va acabar decidint que aquest podia esdevenir el marc central de la seva obra. Ana María Ferrín considera que les persones que acostumen a fer aquesta modalitat de turisme es caracteritzen pel fet que “els agrada el tracte amb la gent”. L'escriptora afegeix que als campistes també se'ls distingeix perquè “viuen el màxim de temps possible en contacte amb la natura”.
                  
                   La tria inicial del càmping com a element a explotar en la seva activitat periodística va venir determinada, segons l'autora, pel fet que en cap publicació no especialitzada en aquest tipus de turisme es parlava de les acampades. Va ser per aquesta raó que Ana María Ferrín va proposar als editors de la revista on col·laborava d'especialitzar-se en el tema del càmping. L'escriptora de Nou Barris també va col·laborar amb aquesta redacció, on s'encarregava d'una secció batejada amb el títol “De Sant Andreu a...”. La seva firma també ha signat articles a El Diario de Castilla, Canarias 7 i El Diario de Extremadura, entre d'altres.
ARC DE SANT MARTÍ

                  El títol de la seva primera obra té el seu origen en una experiència personal en el marc d'una excursió d'infants en què ella també hi va participar. Ferrín, en aquella ocasió, preguntà als petits de què s'ocupava durant el viatge qui havia vist l'arc de Sant Martí. Tan sols un d'ells ho havia fet, explicant que havia estat en el trascurs d'una acampada amb els seus pares.

                   Arran d'aquell comentari, Ana María Ferrín associà directament l'arc de Sant Martí amb les acampades, ja que creu que tan sols es pot veure aquest fenòmen “vivint en la natura, anant de càmping”. L'anècdota va fer que Ferrín bategés amb un títol similar al que ara ha donat al seu llibre una secció de turisme que ella conduïa en una revista i en una emissora de ràdio.  Aleshores, l'opció triada va ser “Tras el arco iris”.

Biografia

  Ana María Ferrín ja pensa en el segon llibre, que “molt possiblement” dedicarà a un “heroi centreamericà” de qui encara prefereix no desvetllar la identitat. El llibre seria una biografia del personatge en qüestió. A llarg termini, i probablement després del pròxim projecte que té ja en ment, l'autora de Nou Barris confessa que preparà una segona part de les “Crónicas del Arco Iris”. Aquesta, però, temàticament seria independent del primer volum que ara tot just és a punt de ser publicat per l'editorial Huerga & Fierro. Al final d'aquesta primera obra, l'escriptora, que va néixer a Madrid tot i que sempre ha viscut a la ciutat Comtal, ha inclòs un apèndix en què aporta dades tècniques sobre el món del campisme. Entre aquestes dades figura informació sobre les assegurances de viatges i els graus d'alcoholèmia que són permesos, en diferents païssos, per poder conduir un vehicle.

Carles Savalls

No hay comentarios:

Publicar un comentario